• slideshows1
    Untuk Link Pendaftaran tekan disini
  • slideshows
  • slideshows1
    TEKAN DISINI UNTUK PENDAFTARAN
  • slideshows

Maklumat W3C

Last Updated: Saturday, 30 April 2016

Laman Web Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) menyediakan kemudahan untuk membantu mereka  yang  memerlukan sedikit pengubahsuaian  kepada  kandungan laman web supaya dapat melayarinya dengan lebih mudah dan berkesan. Ia juga bertujuan untuk memenuhi matlamat W3C : Web Accessibility Initiative (WAI) dan Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0, iaitu untuk menjadikan laman web mesra pengguna terhadap keperluan Orang Kurang Upaya (OKU).Antara kemudahan yang disediakan pada masa ini ialah :


Pengubahan Saiz Text Artikel : Mengubah saiz text untuk menjadi lebih besar atau lebih kecil mengikut kesesuaian dan memudahkan bacaan pengguna. Ianya terletak pada penjuru kanan di atas setiap permulaan artikel.

 
Pengubahan Saiz Laman web : Mengubah saiz  laman web  untuk menjadi  lebih besar atau lebih kecil mengikut citarasa dan memudahkan bacaan pengguna.

 

Untuk Link Pendaftaran tekan disini

 
 

Iyi bayramlar! (Selamat Hari Raya dalam Bahasa Turki)

Hola!

Marhaban!

Berita baik untuk semua. Perpustakaan Awam Selangor kini menawarkan pembelajaran bahasa dalam talian untuk 12 jenis bahasa!

Tahukah anda dengan penguasaan bahasa asing selain bahasa ibunda, anda mungkin dapat peluang yang lebih cerah untuk bidang kerjaya nanti.

Dengan yuran serendah RM10 sejam sahaja untuk peringkat asas, setiap kelas bahasa akan dijalankan 4 kali sebulan.

Tunggu apa lagi! Pilih bahasa yang anda minat dan daftar di pautan yang diberikan.

Klik untuk mendaftar.. Gamsahabnida!