Marketplace

Marketplace @ PRTU

Marketplace@RTU merupakan gabungan “co-working space”,  “networking space” dan “learning space” secara PERCUMA yang menawarkan persekitaran yang tenang dan santai.

Pengenalan

Penularan pandemik Covid-19 bukan sahaja memberi kesan kepada ekonomi di peringkat macro dan global, malah turut dirasai diperingkat mikro serta individu. Kawalan pergerakan melalui PKP turut menyebabkan sesetengah golongan pekerja hilang pendapatan,  aktiviti perniagaan terbantut serta memberi kesan kepada pendapatan syarikat serta individu, akhirnya mengakibatkan banyak pejabat terpaksa ditutup.

Menyedari situasi ini, PPAS menggunakan ruang dan fasiliti sedia ada untuk mewujudkan Marketplace@RTU bagi membantu mengurangkan impak yang sedang dihadapi oleh masyarakat.

Perkhidmatan

Wifi

Penapis Air

Surau

Objektif

Menyediakan ruangan ini bagi menggantikan pejabat ataupun ruang belajar dengan menggunakan prasarana yang disediakan serta secara PERCUMA.

Menawarkan persekitaran positif kepada golongan yang terjejas semasa PKP dengan memberikan ruang untuk mereka meneruskan aktiviti mereka demi kelangsungan hidup tanpa kekangan.

Galeri

ms_MYMY